Fatura Ödeme Merkezlerine Özel Bayilik Paketi
- Duba
- Yelken Bayrak
- Afişler
- Termal Yazıcı
Fiyat ve bilgi için ara – 05348754343
———————————————————————————————————————
Fatura ödeme merkezi bayiliği nasıl alınır?
Ödeme Merkezi Mağazası açmak İçin
Öncelikle Yapılması Gerekenler.
- İş Yerinizi İşlek Bir Mahalle Yada Caddde Muhit Köy Veya Şehirde olmalı.
- Öncelikle hali hazırda çalışan bir İş Yeriniz olmalı veya yeni bir yer tutmuş olmalısınız.
- Vergi Levhanız Bulunmalı Muhasebeciden Evraklarınızı
- Yazar Kasanız olmalı ve HİZMET BEDELİ şeklinde bir tuş tanımlatmalısınız.
- Uygun bir dekor hazırlamalısınız.
- Ödeme Ve yüklemeleri Müşterilere Tanıtmak için Tabela afiş ve Duba Hazırlamalısınız.
Fatura ödeme merkezi bayiliği nasıl açılır ?
Ödeme Merkezi İçin Gerekli Eşya Ekipmanlar
Alınması Gerekli İhtiyaç Malzemeleri listesi
- 1 Adet Bilgisayar Yada Laptop VE Notebook Olabilir.
- Lisanslı Windows 7 8 9 10 veya 11 İşletim Sistemi olmalıdır.
- 1 Adet Nokta Vuruşlu yazıcı olabilir. Yada normal yazıcı. Termal yazıcı Olabilir.
- 1 Adet Yazar Kasa
- Internet bağlanıtısı için MODEM
- ADSL Bağlantısı ( Minimum 1024 yada 2048 bağlantı hızı olmalı )
- Kendinizin Banka Hesapları ve internet bankacılığına açık olmalı (Bakiye almak için eft Ve havale göndermeniz için )
Fatura Ödeme Bayiliği İçin İstenen Belgeler Nelerdir?
İşte 6 Adımla İşletme Sahibinden istenen Gerekli Belgeler
- Vergi levhası
- Oda Sicil Kaydı
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
- İmza Beyanı (Noter Onaylı)
- İkametgah Belgesi
- Adli Sicil Kaydı
Bu belgeleri Hazırda Bulundurun İşletmeden işletmeye istenen belgeler Değişebilir. değişkenlik farklılık olabilir Başvurduğunuz İşletmeden Bilgi alınız.
Bayilik Çeşitleri
Fatura Bayilik İşlemlerinde 3 farklı hizmet çeşidi var.
- İl Temsilciliği – Ana Bayilik – Bölgesel Bayilik
O il ve ilçelerdeki Yeni Bayii Alımı Bayii Denetimi Yapar Ve Yeni Bayilik Süreçlerini Takip Ve finanse eder. - Hizmet Noktası
Türkiye’nin herhangi bölgesindeki bir bayi Müşteriye fatura Ödeme Ve Yükleme İşlemleri - CEP
Cep Telefonu Üzerinden Tl Kontör Paket Satışı
Fatura Vezne Ödeme Merkezi Kar Oranı
Ancak bu işte sürümden kazanma ile iyi bir gelir elde edilir. Ne kadar çok fatura ödenirse o oranda çok daha fazla gelir elde edilmektedir. Günümüzde ortalama olarak fatura başına 2 TL hizmet ücreti müşterilerden alınmaktadır. Bir fatura ödeme merkezine gelen müşteri sadece elektrik ve su faturasını ödese kişi başı 4 TL tahsil edilir. İyi bir yerde fatura ödeme merkezine günde ortalama 100 kişi fatura ödemeye gelir. Bu da günlük 400 TL para eder. Bu iyi bir rakamdır. Ayrıca Gsm TL yükleme gibi yan hizmetlerden de para kazanmak mümkündür. Fatura ödeme merkezini mevcut işinize ek olarak da yapabilirsiniz. Market, büfe, internet cafe gibi işler fatura ödeme noktası olarak da ayrıca hizmet vermektedir.
- Tüm kurumlar için Fatura Tahsilat İşlemleri : 1 TL Kesinti, 3 TL’ye kadar kazanç
- Havale, EFT, Kredi Kartı ile Fatura Ödeme : 4 TL Masraf, 15 TL’ye kadar kazanç
- Tüm Operatörler için TL paket Yükleme İşlemleri: 1 tl masraf İşlem Başına 5 TL ortalama Kazanç
- Dijital Yayın ve İnternet Aboneliği: Açılış İşlemi Başına 100 TL Kazanç
- Fotokopi ve Faks Hizmetleri: İşlem Başına 2 TL Kazanç
- Bağkur Ödemeleri : İşlem Başına 10 TL Kazanç
- Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemesi : İşlem Başına 10 TL Kazanç
Trafik Cezası Fatura ödeme merkezlerinde kar marjından ziyade komisyon tutarı söz konusu olmaktadır. Bu merkezler, işlem başına alınan komisyon sayesinde kazanç elde ederler. Alınan komisyon tutarı ise anlaşılan ödeme merkezi firmasına göre değişkenlik gösterecektir. Günümüzde işlem başına fatura ödeme merkezleri 2-3 TL kazanç elde etmektedir. Peki ama fatura ödeme merkezi bayiliği ne kadar kazandırır? Doğru bir yerde konumlanan bir ödeme merkezi, zamanla aylık ortalama 10.000-20.000 adet işlemi rahatlıkla yapacaktır. İstikralı bir şekilde faaliyet gösteren bir ödeme merkezi, aylık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında kazanç sağlayabilir. Ödemeleri: İşlem Başına 5 TL Kazanç
Fatura ödeme merkezi bayiliği veren firmalar hangileridir?
Eğer fatura ödeme merkezi açmak istiyorum diyorsanız, mutlaka bir ödeme merkezi bayisi ile anlaşmalısınız. Ülkemizde fatura ödeme merkezi bayiliği veren bazı firmaları sizinle paylaşıyorum. Bu firmalarla anlaşmak zorunda değilsiniz.
- Faturakom – Faturakom Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- Efix Fatura – Efix ödeme hizmetleri a.ş.
- Faturamatik – Faturamatik Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş
- Föy – Föy Fatura Ödeme Kuruluşu A.Ş.
- N kolay – N Kolay İşlem Merkezi – Aktif Bank
- Fatura Vizyon – Vizyon Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş
- Vezne Matik – VEZNEMATİK, Fatura işlem merkezi
Fatura Ödm merkezi Açmak İçin Ne Kadar Bütçe Gerekir?
Fatura ödeme merkezi açma için maliyet birçok farklı değişkene göre değişiklik göstermektedir. Bu maddeler arasında:
- İş yerinin içinde tadilat anlamında yapacağınız harcamalar,
- Faaliyet göstereceğiniz yerin kira mı size mi ait olduğu,
- Merkezi açmak istediğiniz yer,
- İşlem hacminiz,
- Kullanacağınız cihazlar yer alıyor.
Fatura Ödeme Merkezi Açma Şartları Neler?
Fatura ödeme merkezi açma için belli şartların sağlanması gerekmektedir. Basitçe söyleyecek olursak kafasına esen herkes fatura ödeme bayiliği açamaz. Fatura ödeme merkezi açmanız için çevrenizde sevilen tanınan ve en önemlisi güvenilir birisi olarak bilinmeniz gerekmektedir. Olumsuz negatif bir intibaya sahip olan kişiye kimse fatura ödemek için gitmek istemez. Fatura ödeme merkezi işleten kişilerin saat ile alakalı herhangi bir probleminin olmaması gerekmektedir. Bunun sebebi gelen müşterilerin çoğu faturasını son güne bırakmış kişiler olacaktır ve o insanlar o gün içerisinde o faturayı ödemek zorunda olduğundan işler sarkabilir her zamanki çıkış saatinizde çıkamayabilirsiniz. Merkezi işleten kişilerin tüm bunların haricinde aynı zamanda ulaşılabilir olması gerekmektedir. Sosyal medya ve reklam projeleri popülerleşmenize yardımcı olacaktır.
Korsan ödeme merkezleri vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Dağıtım şirketleri, 30 milyon liralık vurgun yapan bu merkezlere karşı vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı.
Sabah Gazetesi’nin haberine göre Küçük çekmece ve Pendik’te binlerce tüketicinin fatura bedellerini dolandırıcılara kaptırarak mağdur olmasının ardından Türkiye genelinde yetkisiz tahsilat yapan korsan ödeme noktaları yeniden gündeme geldi. Bu korsan firmalardan bazılarının müşterilerden tahsil ettikleri tutarları ilgili kurumlara yatırmayarak, bir süre sonra topladıkları para ile kaçmaları nedeniyle her yıl binlerce vatandaş mağdur olurken, bu merkezlerin her yıl ortalama 30 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Vatandaştan aldıkları 2-3 liralık komisyon bedelleriyle de ayrıca bir mağduriyet yaratan bu ödeme merkezlerine karşı dikkatli olunmasına yönelik uyarı, elektrik perakende şirketlerinden geldi.
BDDK lisansı alınması şart
CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, Türkiye genelinde sayıları 43.8 milyonu aşan elektrik abonesinin, faturayı düzenleyen elektrik şirketi ile anlaşma sağlamayan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından verilen “Ödeme Kuruluşu” lisansı olmadan fatura tahsilatı yapan korsan ödeme noktalarına para kaptırma tehdidi altında bulunduğuna dikkat çekti. Bakal, “Vatandaşların, öncelikle ödeme yaptıkları yerin BDDK Ödeme Kuruluşu Lisansı ve ilgili şirket tarafından verilmiş yetki belgesine sahip olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Ödeme kuruluşu lisansına sahip olmanın yanında ödemenin yapıldığı faturayı düzenleyen şirket tarafından da yetkilendirilmesi gerekiyor” dedi.
Ayda 5 milyon fatura
Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac ise elektrik, su ve doğalgaz sektörlerinin fatura adetlerinin aylık olarak 80 milyonu bulduğunu, telefon, internet ve dijital TV abonelikleri de dahil edildiğinde fatura miktarının 125 milyon adete çıktığını belirterek, “Bankaların otomatik ödeme talimatı ve diğer kanalları ile aldıkları ödeme payı, pastanın yüzde 41’ini oluşturuyor. Bankaları sırasıyla yaklaşık yüzde 26’lık işlem hacmi ile kurumların kendi ödeme noktaları, yüzde 15’lik hacim ile PTT, yüzde 14’lük pay ile de anlaşmalı ödeme kuruluşları takip ediyor. Korsan ödeme noktalarında ise yaklaşık 5 milyon fatura ödemesi gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.
Kimlik ve kart bilgilerine dikkat
Korsan ödeme noktalarıyla mücadelede BBDK’nın faaliyet izni uygulamasının önemine değinen Aytac, “Ödeme kuruluşlarının sermaye, bilanço ve teminat tutarları BBDK tarafından kontrol ediliyor. Faaliyet iznine sahip olmayan noktalarda yapılan tahsilat işlemleri ve dekontların yasal geçerliliği bulunmuyor. Bu noktalar vatandaşların kimlik ve kredi kartı bilgilerine de erişebildikleri için ciddi riskler taşıyor. Müşterilerimiz eğer izinli ödeme noktalarında tahsilatlarını gerçekleştirmedilerse, borcun ödendiği bilgisi bize zamanında veya hiç ulaşmıyor. Vatandaş hizmet kesintisi gibi sıkıntıların dışında dolandırılma riskiyle de karşı karşıya” dedi.
İzinleri yok, komisyon alıyorlar
Korsan ödeme noktaları olarak adlandırılan fatura ödeme merkezleri vatandaştan aldıkları fatura ücretinin üzerine 2-3 lira gibi bir komisyon ekleyerek, faturaları şirketlerin hesabına yatırıyor. Ancak bu merkezlerin BBDK’dan faaliyet izinleri bulunmuyor. Fatura ödeme merkezleri bir vatandaşın internet bankacılığından sıradan bir işlem olarak yapabildiği fatura ödeme işlemini kendi hesapları üzerinden şirketlere ödeyerek vatandaş ile şirket arasında yalnızca aracılık yapıyor. Bu nedenle kötü niyetli ödeme merkezleri vatandaştan aldıkları paraları şirketlere ödemediklerinde ise verdikleri dekontların yasal geçerliliği olmuyor.
BDDK izin belgesi kontrol edilmeli
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı faturanın yatırıldığı merkezin paraları alıp kaçması halinde, fatura sahibi şirketlerin sorumlu tutulamayacağını ifade ederek, “Vatandaş bu tür merdiven altı ödeme merkezlerinin mağduru olmamak için levhalarında olması gereken BDDK faaliyet iznini kontrol etmeli. Devlet ise her bir mahallede tüm telekomünikasyon, elektrik, doğalgaz ve su faturalarının ödeneceği şekilde birer ortak ödeme merkezi kurmalı. Ayrıca mevcut ödeme merkezlerine yönelik denetimler sıklaştırılmalı” dedi.
Fatura Ödeme Bayisi veya Merkezi Açmak 2022
fatura ödeme merkezi açmak
Her gün yüzlerce fatura ödemesi gerçekleştiriliyor. Bunların birçoğu fatura ödeme merkezlerinden gerçekleşiyor. Aklınızda fatura ödeme merkezi açmak varsa, sizlere bilmeniz gereken her şeyi anlattım. Fatura ödeme merkezi açmak kaça mal olur? Neler gerekli? Hepsini anlattım.
Özellikle işlek konumlarda fatura ödeme merkezlerinin olduğunu görmüşüzdür. Kalabalık semtlerdeki fatura ödeme merkezlerinin müşterileri yoğun oluyor. Bu yazının sonunda fatura merkezi açmak konusunda kararsız sanız net bir yargıya varacaksınız bilmeniz gereken her şeyi öğrendikten sonra kararınız verip adımlarınızı atabileceksiniz.
Ödeme Merkezi Açmak Karlı Mı? ✅
Fatura vezne Ödeme Merkezi Açmak
Fatura Ödeme vezneler Merkezi Açmak Karlı bir işmi
Vezne Fatura ödeme merkezi açma konusu için ilk önce aklınızda fatura ödeme merkezi açmak karlı bir işmi şeklinde bir soru olduğunu biliyorum. Bu durumu şöyle açıklayacağım. Şu an bir evin, her ay ortalama olarak 4 – 5 fatura ödemesi gerekiyor. İnsanların birçoğu da fatura ödeme merkezleri aracılığıyla faturalarını ödüyor.
Her ne kadar internetten fatura ödeme imkânı olabilse de bu durum tamamen herkes tarafından kabul edilmiş değil. İnsanlar dışarıdayken gözlerine çarptıklarını da ya da özel olarak fatura ödeme merkezlerini ziyaret edip o sırada ki fatura işlerini hallediyorlar. Her fatura için ayrı ayrı ödeme yapmak yerine fatura ödeme merkezine gidip hepsini hallediyorlar.
Eğer konumu doğru seçilmiş bir fatura ödeme noktası açabilirsiniz, bu iş sizin için zahmetsiz ve karlı bir iş olabilir. Her fatura başına 3 – 4 TL arasında bir kazanç elde ettiğinizi düşünürsek gayet kazançlı bir iş fikri. Fatura ödeme merkezi açmak karlı bir iş mi ? sorusunun net cevabı aslında biraz sizlere kalıyor.
Fatura Ödeme Merkezi Açmak İçin Gerekenler
online fatura ödeme bayiliği
Fatura ödeme merkezi açmak için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır. Örneğin fatura ödeme merkezi açmak için gerekli belgeler çok önemli Onun dışında bazı şartlarda yerine getirmeniz gerekiyor.
İlk önce fatura ödeme merkezi açma şartları için belirtmem gerekenler olacak.
İlk başta, ilgili odalara kayıt yaptırmalısınız. Gerekli olan harcı ödemelisiniz.
Çalışacağınız iş yerinizin minimum 20 m2 olması gerekiyor. Eğer bayilik alacaksanız, bu şart firmanın kendi şartlarına göre değişiklik gösterebilir.
Konumunuzun fatura ödeme merkezi için uygun olması lazım. Yukarıda da bahsettiğim gibi işlek bir noktada olmalı. Ayrıca başka bir fatura ödeme merkezinin bulunmaması önemli bir mevzu.
Bulunduğunuz ilin / ilçenin vergi dairesine gidip, vergi levhası başvurusunda bulunmalısınız. Gerekli olan belgelere eklemelisiniz.
Fatura ödeme merkezi açmak için bağlı olduğunuz belediyeden yasal izinleri alabilmelisiniz. Ayrıca ruhsat başvurusunda bulunmalısınız.
Fatura ödeme işlemleri için gerekli olan teknolojik aletlerin alınıp, gerekli bilgisayar programlarının kurulması gerekli.
Personelleriniz olacak mı? Olacaksa kaç kişi belirlemelisiniz. Personellerinizi uygun kişilerden seçmelisiniz.
Muhasebe işleri için kesin olarak bir muhasebeci ile anlaşmalısınız. Uygun bir muhasebeci bulmanız çok önemlidir. Bu ileriyi garanti etmenizi de sağlar.
Kira sözleşmenizi mutlaka yapın. Sözleşmesiz kiraya çıkmayın.
Açacağınız fatura ödeme merkezi için sabit bir telefon hattı açtırmanız yararınıza olacak.
Çay ocağı dükkanı açmak hakkında ne düşünürsünüz? Bence oldukça kazançlı! Okuyup öğrenin…
Fatura Ödeme Merkezi Açmak İçin Gerekli Belgeler:
Nüfus cüzdanı sureti
Sabıka kaydı
Vergi levhası
Kira kontratı aslı ya da noter tasdikli sureti
Vesikalık fotoğraf
Yangın önlemi alınmıştır raporu
İkametgâh belgesi
Belediye çalışma izin ruhsatı
İmza sirküleri
Yapı kullanım izni belgesi
Fatura Ödemeden aylk Kazancı!
en iyi kazandıran bayilik
Evet gelelim en önemli konuya fatura ödeme merkezleri nasıl kazanıyor? ve fatura ödeme merkezi kar marjı ne kadar ? en merak edilen konular: Fatura ödeme merkezimizden para kazanmak için komisyon almalısınız. Gerçekleştirdiğiniz her işlemden komisyon alıyorsunuz. Bu şekilde kazanç elde edeceğinizi unutmayın. Yani müşterilerinizi ne kadar çok olursa o kadar çok kazanç elde edersiniz. Her fatura ödeme işleminden sonra 3 – 4 TL arasında bir komisyon elde edebiliyorsunuz.
Yukarıda da değindiğim gibi işlek bir konuma sahip fatura ödeme merkezi ile yüksek karlar elde edebilirsiniz. iyi bir yerde açılan ödeme merkezinin aylık ortalama olarak 20.000 TL ile 30.000 TL arasında kazancı olacaktır. Elbette çok iyi bir konumda insanız bu kazanç daha da yüksek olabilir. Burada belki de en önemli nokta, sizin için dükkan konumu olacak.
Fatura Bayisi Açmak Kaça Mal Olur?
bayilik kazancı
Fatura ödeme merkezi açmak için elbette belli bir miktar sermayeye ihtiyacınız var. Öncelikle maliyet konusunda belirtmem gereken, gerekli olan paranın değişebileceği ihtimalini unutmamalısınız. Fatura ödeme merkezi açmak kaç para cevabının direkt net bir cevabı yok.
Nasıl yani? Diyecek olursanız, açacağınız işyerinin durumuna göre fatura ödeme merkezi açmak kaça mal olur ? değişiyor. Dükkanın büyüklüğü, şehir, konum gibi koşullar, haliyle maliyeti etkileyecektir. Yani 100.000 TL’yle de fatura ödeme merkezi açabilirsiniz, 300.000 TL’yle de…
Uygun maliyetli bir fatura ödeme merkezi için detaylı araştırmalar yapmalı ve adımlarınızı ona göre atmalısınız. Şimdi sizlere ikinci bir fırsat daha sunacağım… Ben sıfırdan bir şirket kurup fatura ödeme merkezi açmak istemiyorum diyorsanız, fatura bayileriödeme merkezi bayilik veren firmalar ile anlaşabilirsiniz.
Vezne Merkez Fatura Bayilik Ödeme Merkezi
Veznler Fatura Ödemesi Merkezi Bayilik
Evet faturalar gelirse ödeme merkezi bayilik almak istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz! Şimdi sizlere fatura ödeme merkezi açmak için gerekli bilgiler vereceğim. Bayilik almak için, bayilik veren firmalar ile anlaşmanız gerekiyor. Bu firmalara belli bir miktar Franchise Bedeli ödeyerek, bayilik alabiliyorsunuz. Her firmanın franchise bedeli farklı oluyor. Bunun için detaylı bir araştırma yapabilir ve sizin için en iyi firmayı bulabilirsiniz.
BAYİLİK almak konusunda daha farklı sektörleri düşünmek istemez misiniz? Yazı kategorimize hemen göz atın! Belki de aradığınız iş fırsatı buralarda bir yerlerdedir…
ADVERTİSEMENT
Bayilik almanın birçok avantajı bulunuyor. Şirket kurma, sistem kurma gibi detaylarla ilgilenmek zorunda kalmıyorsunuz. Bayiliğini aldığınız firma sizlere birçok konuda destek sağlıyor. Sıfırdan bir oluşum kurmak yerine daha uygun şekilde fatura ödeme merkezi bayiliği alabilir ve hazır müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca müşteriler bilinen fatura ödeme merkezlerini daha çok tercih ediyorlar. Üstelik reklam, tanıtım gibi durumlarla da ilgilenmek zorunda kalmıyorsunuz. Marka bilinirliği olan fatura merkezlerinden franchise alarak daha büyük avantajlar elde edebilirsiniz.
Türkiye’de fatura ödeme merkezi bayiliği veren firmalar var. İşte onlardan bazıları:
Faturamatik Bayilik
Nkolayişlem
Faturakom
Fatura Vizyon
Vezne Matik
Riske girmek istemeyenler için bayilik alma sizin için daha mantıklı bir yöntem olabilir. Evet sizlere fatura ödeme merkezi açmak hakkında tüm detayları verdim. Artık geriye kalan kararınızı vermek!
Faturamı yanlışlıkla iki kez ödedim. Ne yapmalıyım?
Mükerrer Yani Yanlışlıkla ödemeler herhangi bir talebe gerek olmadan bir sonraki çıkacak olan faturanıza otomatik yansımaktadır. Fazla ödediğiniz tutar bir sonraki faturanızdan otamatik olarak düşürülecektir. Mükerrer ödemenin banka aracılığıyla yapılması ve iadesinin talep edilmesi halinde ilgili bankayla iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Faturalıdan faturasız hatta geçiş yaptım, çıkacak son faturamı nasıl ödeyebilirim?
Faturalı döneminize ait, çıkacak son faturanızı Borç – Alacak sayfamızdan sorgulayarak ödeyebilirsiniz.
Faturamı gecikmeli ödedim, hattım ne zaman açılacak?
Tüm bankalar ile çevrimiçi olarak çalıştığımız için, hattınız faturanızı ödedikten en geç 10 dakika sonra görüşmelere açılacaktır.
Faturam için otomatik ödeme talimatı vermek istiyorum. Ne yapmalıyım?
Otomatik fatura ödeme talimatı için Yanımda uygulamasını kullanabilir ya da Yanımda İnternet otomatik ödeme talimatı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Otomatik Ödeme Talimatı Ver
Bunun yanı sıra kimlik fotokopinizi göstererek en yakın Mağazasına başvurabilir veya diğer operatörler ve sabit hatlardan Müşteri Hizmetleri’ni arayarak da talimat verebilirsiniz.
faturanızı düzenli ödemek için, banka hesabınızdan da otomatik ödeme talimatı verebileceğinizi hatırlatmak isteriz.
Otomatik Ödeme Talimatı Ver
Online Self Servis kanalıyla faturanızı ödemek için:
Faturanızı kredi kartınızla Fatura Ödemek Online Self Servis’ten ödeyebilirsiniz. Üstelik Online Self Servis’ten yapacağınız fatura ödemelerinde kredi kartı bilgilerinizi her defasında girmenize gerek yok! Masterpass ödeme seçeneği ile kredi kartı bilgilerinizi yalnızca 1 kez kayıt olurken girerek, sonraki işlemlerinizde direkt olarak kayıtlı kartınızı seçerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
- Online Self Servis’e giriş yapın.
- Menüde yer alan Fatura Ödeme linkini tıklayın.
- Online Self Servis abonesi değilseniz, şimdi Online Self Servis’e ücretsiz üye olmak için tıklayın
Not: Kısıtlı hatlar Online Self Servis’ giriş yapamayacaklarından ödemelerini IVR kanalıyla yapabilirler. Aynı kredi kartıyla günde en fazla 4 adet fatura ödenebilmektedir.
IVR kanalıyla faturanızı ödemek için:
- Fatura Ödeme Servisi üzerinden faturanızı kredi kartınızla ödeyebilirsiniz
Not: Aynı kredi kartıyla günde en fazla 4 adet fatura ödenebilmektedir.
Anlaşmalı bankalar kanalıyla faturanızı ödemek için:
- Faturanızı Anlaşmalı olduğu bankaların gişelerinden ve ATM’lerinden ödeme yapabilirsiniz veya bu bankalara otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Anlaşmalı bankaları ve anlaşmalı bankaların kabul ettiği ödeme yöntemlerini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.
- Faturanızı kredi kartınızla hemen ödeyin!
Faturamı taksitlendirebilir miyim?
Dönem faturaları 50 TL üzerinde olan ve en eski ödenmemiş faturasının son ödeme tarihi üzerinden 35 gün geçmiş olan kısıtlı, dondurulmuş veya iptal (kendi isteği ile iptal, kendi isteği ile kısıtlama kendi isteği ile dondurma ve mobil numara taşıyan müşteriler hariç) aboneler taksitlendirme imkanından faydalanabilirler. Taksitlendirme işlemi cep merkezlerinden yapılmakta olup toplam ödenmemiş fatura tutarına göre belirlenen maksimum adette taksitlendirme yapılabilir.
Faturamı hangi kanallarından ödeyebilirim?
Yanımda uygulaması: Yanımda uygulaması ile otomatik ödeme talimatı vererek zaman kazanabilir, güncel ödeme yöntemlerinizi inceleyebilir ya da değiştirebilirsiniz. Yanımda uygulamasını indirmek için tıklayınız.
Üstelik Yanımda İnternet üzerinden yapacağınız fatura ödemelerinde kredi kartı bilgilerinizi her defasında girmenize gerek kalmaz. Masterpass ödeme seçeneği ile kredi kartı bilgilerinizi yalnızca kayıt olurken bir kez girer, sonraki işlemlerinizde kayıtlı kredi kartı seçeneği ile ilerleyerek ödemenizi hızla gerçekleştirebilirsiniz.
Geçmiş ve son dönem faturalarınız ile ara dönem ödemelerinizi kapsayan tüm ödeme listenize Yanımda İnternet’ten ulaşabilirsiniz. Ödemesini gerçekleştirmek istediğiniz faturaları işaretleyip kredi kartı bilgilerinizi girerek ödeme yapabilirsiniz. Yanımda İnternet fatura ödeme sayfasına erişmek için tıklayınız.
Bunun dışında Sesli Yanıt Self Servis, Vodafone Cep Merkezleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubeleri üzerinden de fatura ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Kısıtlı hatlar Yanımda İnternet sayfasına giriş yapamayacaklarından, ödemelerini IVR kanalıyla yapabilirler. Aynı kredi kartıyla günde en fazla 4 adet fatura ödenebileceğini hatırlatmak isteriz. Faturanızı IVR kanalıyla ödemek için arayabilir, ödemenizi Fatura Ödeme Servisi üzerinden kredi kartınızla gerçekleştirebilirsiniz. kanalının ücretsizdir.
Faturanızı anlaşmalı bankalar kanalıyla ödemek için, anlaşmalı olduğu bankaların gişe ve ATM’lerini kullanabilir veya bu bankalara otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Anlaşmalı bankaların detaylı listesini görmek için tıklayınız.,
Başka bir hattın faturasını ödeyebilir miyim?
Yanımda İnternet sayfası üzerinden size ait olmayan bir hattın faturasını da ödeyebilirsiniz. Fatura ödeme sayfasında yer alan “yeni numara” seçeneğini işaretleyerek işleme devam etmeniz yeterlidir. Yanımda İnternet fatura ödeme sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
Yanlışlıkla farklı bir numaraya ait faturayı ödedim. Ne yapabilirim?
Hatalı numaraya yapılan ödeme işlemine ait dekont bilgisi, konuyu açıklayan dilekçe ve kimlik fotokopisi ile birlikte hizmet kanallarımıza başvuru yaptığınız takdirde işlemler incelenerek düzeltme yapılacaktır.
Günümüzde bir evin sorumluluğu olan herkes en az 3-4 tane fatura ödemek zorundadır. Bu nedenle fatura ödeme merkezi açmak istiyorum diyenler bu işin ne kadar karlı olduğunu fark edecektir. Peki bu işe başlamak için gerekenler nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim.
FATURA ÖDEMEMERKEZİ AÇMAK KARLI MI? DEĞİLMİ?
Günlük ortalama Karı Nedir?
Günümüzde bir evin en az 3 veya 4 fatura ödemesi gerekiyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturası dışında bazı evlerde internet, ev telefonu, cep telefonu, TV Platformları (Netflix, exxen, digitürk v.b) ve bunlara benzer bir çok fatura ödenmeyi bekler. Her ay düzenli olarak ödenmesi gereken bu faturalar bazılarına ise gelir kapısı oluşturur. Önceden ilgili kurumun, firmanın bürosuna veya binasına gitme zorunluluğu varken insanlar çok zaman harcıyordu. Her fatura için ayrı ayrı yerlere gitmeniz gerekiyordu ve bu süreç çok zaman alıyordu.
Günümüzde ise fatura ödeme merkezine gitmek sizlere zaman konusunda tasarruf etme şansı sunuyor. Evinize yakın olan bir merkeze giderek evinizin, sizin, eşinizin ve diğer aile bireylerinizin faturalarını kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Bu faturaları ödemek için merkeze sadece belirli miktarda bir ödeme yapmanız gerekir. Bu anlaşmalara göre şekillenir ve fatura ödeme merkezlerine göre değişkenlik gösterebilir. Bazı yerlerde ise fatura başına 3-4 TL ödenmektedir. Dükkanın konumuna, çevrenize, müşteriyle olan ilişkinize göre müşteri portföyünüz oluşacaktır. “ödeme merkezi açmak karlı mı?” sorusuna cevap verecek olan sizsiniz.
FATURALARIN ÖDEME MERKEZİ AÇMAK
Fatura ödemelerin merkezi açmak için gerekenler nelerdir?
En az 20 metrekarelik bir işyerine sahip olmalısınız ve iş yerinizin yaya ve araç trafiği konusunda yoğun olması işlerinizi arttıracaktır.
İlgili odalara kayıt yaptırmanız ve harç ödemeniz gerekmektedir.
Bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek yasal izinler ve ruhsat başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Bağlı bulunduğunuz il veya ilçenin vergi dairesine giderek vergi levhası başvurusu yapmalısınız.
İş yerinize ait sabit bir telefon hattınızın olmasında yarar var.
Personel seçiminde dikkatli olmalısınız ve ikili ilişkileri güçlü, müşteri ilişkilerinde saygılı, dürüst personeller ile çalışmanız kazancınıza mutlaka olumlu yönde etki edecektir.
İlerleyen günlerde sorun yaşamamak adına iş yerini kiralamanız durumunda kira sözleşmesi yapmayı ihmal etmeyin.
Fatura ödemelerini gerçekleştirmek için ilgili uygulamanın, aracı firmanın veya bilgisayar programının temin edilmesi.
Ayrıntılı bilgiler için dürüst bir muhasebeci ile çalışmanızda yarar var.
FATURA ÖDEME MERKEZİ BAYİLİĞİ NASIL AÇILIR?
İki Yöntemle Fatura Ödeme Veznesi Açmak ?
- Fatura ödeme merkezi bayiliği iki şekilde açılabilir. Birincisi kendi firmanızı kendiniz kurarsınız. İlk olarak yol haritanızı çizer, işlek bir cadde veya sokakta dükkan kiralar, gerekli ekipmanları satın alır, dürüst ve çalışkan personelleri işe alarak yola çıkabilirsiniz. Bu durumda her iş ile en ince ayrıntısına kadar bizzat siz ilgilenmelisiniz.
- İkinci yöntem ise fatura ödeme merkezlerinden herhangi birine başvuru yapmaktan geçer. Franchising hizmeti sunan, kurumsal, eğitim veren, bazı konularda destek olan, internet tabanlı destek veren ve size en uygun şirketi veya firmayı seçerek gerekli ödemeyi yapar ve bayilik başvurusunda bulunabilirsiniz.
FATURA ÖDEME MERKEZİ BAYİLİK BAŞVURUSU NERDE AÇILMALI ?
Küçük illerde, ilçelerde veya beldelerde yüz yüze görüşmeler zor olduğu için başvuruları genellikle internet üzerinden veya cep telefonu görüşmeleri aracılığı ile yapabilirsiniz. Fatura ödeme merkezi bayilik başvurusu için bazı durumlarda bayilik bedeli veya franchising ücreti alınabilmektedir. Bazı şirketler ise teminat sistemi ile çalışırken bazıları ise komisyon ücreti ile iş yapar. Bu nedenle bayilik başvurusu yapacağınız firma ile bütün detayları görüşmenizde ve imzalanan sözleşmeleri ayrıntılı şekilde incelemeli ve mümkünse avukatınıza da okutmanızda yarar görüyorum.
FATURAÖDEMEMERKEZİ İÇİN NEKADAR SERMAYE GEREKLİ ?
Her işin kuruluşu için söylediğimiz genel bir durum var. Her işi farklı sermaye ile açabilirsiniz, örnek vermek gerekirse 50 bin liraya da market açabilirsiniz, 500 bin liraya da. Buradaki fark iş yerinizin ve sermayenizin durumunu dikkate almaktan geçer. Eğer küçük ölçekli bir fatura ödeme merkezi açma niyetiniz varsa en az 40-50 bin TL gibi bir sermaye gerekli olacaktır. Orta ölçekli ve telefon aksesuarı v.b gibi ekstra işlerde yapmak isterseniz sermayeniz 100 binin üzerine çıkması gerekir.
VEZNE VEYA FATURA BAYİSİ ÖDEME MERKEZ AÇMAK İSTİYORUM
Fatura ödeme merkezi açmak istiyorum diyenler mutlaka bu işin olumlu ve olumsuz taraflarını göz önüne almalıdır.
Örneğin bir evin en az 3-4 fatura ödeme zorunluluğu bu işi yapmak isteyenlerin hanesine artı olarak yazılabilecek bir olumlu durumdur. Ayrıca telefonlara TL yüklemesi de yaparak iş kolunuzu genişletme şansına da sahipsiniz. Bu işin olumlu tarafı düşük maliyete sahip olması ve kar marjının yüksek olmasında yatmaktadır. Her fatura için 3 TL aldığınızı hayal edersek ücret sizlere düşük gelebilir fakat maliyetsiz bir iş olması nedeniyle ve sürümden kazanacağınızın için günlük ortalama müşteri sayısı ile mantıklı bir hesaplama yapabilirsiniz.
Bana göre bu işi yapmanın en olumsuz tarafı yine teknolojidir. Örnek vermek gerekirse son 6-7 yıldır hiç bir faturayı fatura ödeme merkezinden ödemedim. Çünkü bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı sayesinde artık faturalar komisyonsuz, masrafsız bir şekilde ödenebiliyor. Günümüzde yalnızca teknoloji ile herhangi bir şekilde münasebet kuramayan belirli bir yaşın üzerindeki kişiler çalışıyor. Bu nedenle özellikle Z kuşağının (2000 ve sonrasında doğanlar, yeni nesil de diyebiliriz.) müşteriniz olmayacağına emin olabilirsiniz. Yıldan yıla yaşlı insanların vefat etmeleri durumunda ise bundan 10 yıl sonra müşteri bulamama durumunuz olabilir. Bu nedenle hangi iş olursa olsun yola çıkmadan evvel bu tarz olumlu ve olumsuz tarafları en ince ayrıntısına kadar düşünmekte yarar var.
Fatura Ödeme Noktası Vezne Bayiliği Nasıl Açılır ?
FATURA VEZNE İŞ YERİ KAZANDIRIRMI?
Biz Fatura Ödeme Ve Vezne Bayilik Merkezleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.
Son zamanlarda mahallelerde en fazla karşımıza çıkan dükkanlardan birisidir. Hatta normal dükkanlarda bile ( İnternet Cafe,Tekel Bayii vs.) camlarında Cep Telefonu,Ev Telefonu ,Elektrik,Su,Doğalgaz gibi faturaların ödenebileceğine dair yazılar yazmaktadır. Böyle bir dükkanda açabilirsiniz ya da mevcut dükkanınıza böyle bir sistem kurdurabilirsiniz. Bu sayede kazancınızı daha da katlayabilirsiniz. Fatura ödeme merkezi sistemi nasıl çalışıyor diye merak edenlere kısa bir şekilde açıklayalım. Diğer kurumlarda kuyrukta sıra beklemek yerine 1-2 TL komisyon vererek faturalarınızı hızlı bir şekilde ödeyen merkezlerdir. Şimdi dilerseniz Bayilik Almak isteyenler için daha ayrıntılı bilgi verelim.
Fatura ve Vezne Ödeme Noktası
Öncelikle eğer kendi iş yeriniz varsa yukarıda örnek verdiğimiz gibi bir iş yeriniz varsa bu işi de yapabilirsiniz. Online Fatura Ödeme Merkezlerinin bayiliği almakla işe başlayın. Sistemin bayiliğini aldıktan sonra banka hesabınıza para yatırmanız gerekmektedir.
Durum şundan ibaret. Müşteri geliyor. Sizden faturasını yatırmanızı istiyor. Siz yatırıyorsunuz kendi mevcut banka hesabınızdan. Para sizin hesabınızdaki paradan çekiliyor. Sizde müşteriden üzerine koyacağınız 4-5 TL komisyon ile ücretini alıyorsunuz.Ayrıca bu işlemi kredi kartı ile de yapabilirsiniz. Sistem bu şekilde işliyor yani. Günde 10-20 tane fatura yatırsanız ( Bu en düşük İhtimal ) günde 100-200 Lira Net para kazanırsınız. Hem de bu sizin net kârınızdır. Peki sadece bu saydığınız faturalar mı ödeniyor ? diye soracak olanlar mutlaka vardır. Elbette hayır. Sistem çok geniş bir alana hitap etmektedir.
Gerekli Belgeler: İkâmetgah belgesi (15 günü geçmemiş), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Vergi Levhası Fotokopisi (Bayilik Başladıktan Sonra İstenicek), Adına Kayıtlı Fatura Örnegi (Elektrik,Su,vb gibi)
Parça Kontör, Sabit Telefon, Uydu-Tv İnternet Diğer Faturaları da bu sistem sayesinde kısa sürede ödeyebilir ve müşteri potansiyelinizi arttırabilirsiniz. Özellikle de son zamanların en gözde işidir Parça Kontör İşi. Sonuç olarak Sıfır Risksiz bir iş diyebiliriz. Sadece bayilik almak için firmaya para vermeniz gerekecektir. Ayrıca bir Bilgisayara bir de internet bağlantısına ihtiyacınız vardır. Bunun yanında müşterilere fatura vermeniz gerekecektir. Fatura verebilmek için Yazıcı da olması gerekmektedir. Market,Büfe,Kırtasiye ve Cep Telefonu Dükkanları kendi işlerinin yanında bu işi de yaparak güzel kazançlar elde etmektedir.
Kısa Özet: Fatura Ödeme Noktası Açmak isteyenler öncelikle kendi yaşadıkları illerinde hangi firmalar bayilik veriyor bunu araştırması gerekmektedir. Bu işte güzel kâr vardır. Bu işin bayiliğini almak için fiyat araştırması yapmanızı ve en iyi sistemin kimde olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca kesinlikle müşteri desteği olanlar ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz.
Fatura Ödeme Merkezi Bayiliği Veren Firmalar
Fatura ödeme merkezi için bayilik veren firmalar şunlardır:
- N Kolay,
- Fatura Tim
- Mobil Telekom
- Faturamatik
- Axe Fatura Ödeme Merkezi
- Sizin Vezne
- PTT
- Garanti Kolay Ödeme Merkezi
- Teknogtf Bayilik
Föy Fatura ÖdemeFatura ödeme merkezi bayiliği için istenen kriterler, şartlar, evraklar, vb. firmadan firmaya değişiklik göstermektedir.
——————————————
N Kolay Bayilik Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Fatura Tim Bayilik Şartları Nelerdir?
Mobil Telekom Bayiliği Nasıl Alınır?
Faturamatik Bayilik Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Axe Fatura Ödeme Bayisi Franchise Şartları Nelerdir?
PTT Bayilik Şartları Nelerdir?
N Kolay Bayilik Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
N Kolay bayilik şartları aşağıda verilmiştir:
————————————————————-
Bayilik ücreti talep edilemez.
Franchise işlemleri, reklam, vb. ücreti N Kolay tarafından alınmaz.
Sadece teminat ücreti alınır.
N Kolay bayilerinden fatura ödeme, kart dolumu, konuşma kartı alma, vb. işlemler için ücret talep edilebilir.
N Kolay bayilik başvurusu için öncelikle kurumun web adresine giriş yapın. Ardından iletişim> bayilik başvurusu bölmelerini seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz.
——————————————–
Fatura Tim Bayilik Şartları Nelerdir?
Fatura Tim bayilik kriterleri şunlardır:
Başvuran kişinin mutlaka vergi levhası olmalıdır.
Fatura Tim bayilerine eğitim, reklam desteği ve bölge koruması vermektedir.
Açılacak bayi şehir içinde, insanların kolay bulabileceği bir yer olmalıdır.
Tüm ülkeye bayilik vermektedir.
Fatura Tim bayilik başvurusu yapmak isteyen yatırımcılar, web sitesine giriş yapmalılar. İnsan kaynakları ve iletişim kanallarından daha detaylı bilgi almak mümkün.
——————————————–
Telekom Bayiliği Nasıl Alınır?
Telekom bayiliği almak sermaye sahiplerine birtakım avantajlar sağlıyor. Ancak bayilik hakkı kazanmadan önce yatırımcının belirli şartları sağlaması gerekir:Başvuran kişinin en az 25.000 TL, en fazla 50.000 TL para yatırması gerekir. Bu ücret mekanın metrekaresine göre değişiklik göstermektedir.
Bayilik açabilecek hat sahipleri: Turkcell, Vodafone, Avea, D-Smart, Digiturk, vb. Ayrıca sigorta acentaları, uçak veya otobüs bileti satış noktaları, vb. de hizmet verir.
Telekom bayiliğinde verilecek hizmetler arasında numara taşıma, paket ödeme, Sanal POS hizmeti, toplu mesaj satışı, vb. yer almaktadır.
Bayi sahiplerinin adli sicil kaydı temiz olmalıdır.
Mekanın merkezde olması istenir. Dükkan, kalabalık bir sokakta tutulmalıdır.
Ayrıca Mobil Gsm Telekom bayi sahiplerine yer seçimi, reklam desteği, eğitim, vb. olanaklar sunmaktadır.
Mobil Gsm Telekom fatura ödeme merkezi bayiliği için başvuruları web adresine yapmanız gerekir.
Faturamatik Bayilik Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Faturamatik bayiliği almak yatırımcılar için oldukça kârlı olabilir.
Çünkü firma sermaye sahiplerine 4.000 TL’ye kadar maddi destek sağlamaktadır.
Bayilik almak için detaylar: